Kinderen in een scheiding

KIES voor het kind

Een echtscheiding is voor kinderen van alle leeftijden altijd een ingrijpende ervaring. Zij hebben er niet voor gekozen, maar ze zullen wel met de gevolgen moeten leven. Kinderen proberen altijd loyaal te blijven aan hun ouders en ineens lijkt het of dat niet meer kan, of ze moeten kiezen – en het wordt helemaal lastig voor ze als hun ouders niet goed samenwerken of als het uitloopt op een vechtscheiding.

Ook als een scheiding al wat langer geleden is, kunnen kinderen er (weer) moeite mee krijgen. Dan is het fijn als iemand ze kan coachen om daar doorheen te komen.

Wat kan ik voor je doen?

Ik help kinderen en gezinnen heelhuids door deze ingewikkelde, woelige periode heen. Daarvoor heb ik onder andere een training gevolgd in de KIES-methode (‘Kinderen In Een Scheiding’). Het gaat me er vooral om dat kinderen en jongeren tijdens een scheiding gehoord worden en voor zichzelf mogen kiezen.

Ook hier geldt: iedereen die bij me komt krijgt een aanpak op maat. Uit de verschillende methodes waarmee ik werk kies ik in overleg met jou wat het beste bij de situatie past.

Meer weten?

Gaan je ouders scheiden? Ben je zelf aan het scheiden en maak je je zorgen over je kind(eren)? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met me op. Ik maak graag tijd voor een vrijblijvend gesprek.