Over Loes


Van kleins af aan voelde Loes zich aangetrokken tot mensen die op de een of andere manier ‘anders’ waren. Haar ogen vingen de uniekheid van elk individu, niet als een beperking, maar als een wereld vol mogelijkheden en verrijkingen. Dit perspectief werd een bron van inspiratie en een roeping om haar levenspad te wijden aan het dienen van diegenen die de wereld beleven door een bijzondere lens.

Haar reis begon met een persoonlijke ontmoeting met rouw en verlies, die diepe sporen naliet in haar ziel. De complexiteit en de gelaagdheid van emoties die ze ervoer, gaven haar een nieuwe kijk op het leven en over wat écht belangrijk is. Deze uitdagende periode, gecombineerd met haar aangeboren empathie, leidde haar naar het pad van verlies- en rouwbegeleiding.

Met “Wijs met Loes” heeft ze niet alleen een zakelijke onderneming opgezet, maar ook een veilige haven gecreëerd voor mensen die zich verloren voelen in hun worstelingen. Of het nu gaat om hoogsensitieve individuen, mensen met autisme, of diegenen die worstelen met hun mentale welzijn, Loes staat klaar met open armen en een open hart.

Loes is niet zomaar een coach en begeleider; ze is een vertrouwde vriend voor velen. Ze heeft de gave om contact te leggen met mensen wiens communicatiestijl, perceptie en emoties vaak verkeerd worden begrepen of over het hoofd worden gezien door de samenleving. Voor haar zijn ze eenvoudigweg ‘bijzondere mensen’, en zij behandelt hen met het respect, de zorg en de aandacht die zij verdienen.

Met een professionele, doch persoonlijke benadering leent ze een luisterend oor, biedt ze een veilige ruimte en leidt ze mensen door de verwarrende paden van hun emoties en gedachten. Ze draagt bij aan het creëren van een wereld waarin zij zich begrepen, gewaardeerd en geliefd voelen. Een wereld waarin ze zichzelf kunnen zijn, zonder oordeel en met volledige acceptatie.

En haar invloed reikt verder dan de muren van haar praktijk. Loes wordt erkend en gewaardeerd door lokale gemeenten en instanties, die haar inschakelen als specialistisch ambulant begeleider. Haar expertise wordt niet alleen erkend, maar ook gezocht, om een verschil te maken in het leven van velen in de gemeenschap.

Maar de waarheid is dat Loes niet alleen levens verandert omdat het haar beroep is, ze doet het omdat het haar passie is. De twinkeling in haar ogen wanneer iemand een doorbraak heeft, de stille, maar krachtige emotie die ze voelt wanneer iemand zich openstelt, en de pure vreugde die ze ervaart wanneer iemand zijn ware zelf omarmt – dit zijn de momenten die haar drijven. Dit zijn de momenten die “Wijs met Loes” maken tot wat het is: een toevluchtsoord van begrip, acceptatie en onvoorwaardelijke steun.

Loes’ verhaal is er één van compassie, begrip, en bovenal, een diep en oprecht verlangen om een positieve impact te hebben op de wereld om haar heen. En zo blijft ze met een zachte glimlach en een warm hart, licht werpen in de levens van degenen die het het meest nodig hebben.

In mijn werk geniet ik ervan om in verbinding te zijn met mijn cliënten, en dat is ook iets waar ik meteen naar op zoek ga. Met dat contact en vertrouwen als basis begeleid ik mensen tijdens een moeilijke fase in hun leven of bij de dagelijkse dingen, als die niet soepel lopen.

Daarbij luister ik naar wat mensen zelf willen of prettig vinden en vertaal dat naar een manier van werken, een therapie- of oefenvorm die het beste bij hen en hun situatie past.

Opleidingen

 • HBO-J Fiswerd te Leeuwarden, afgestudeerd in 1988
 • Rouw- en verliesbegeleiding Academie voor Geesteswetenschappen te Utrecht, Cum Laude afgestudeerd in 2018

Certificaten, trainingen en congressen

 • Congres ADHD 2024
 • Congres Coping en veerkracht 2024
 • Congres Somberheid en depressie 2023
 • Congres HSP 2023
 • Congres autisme 2022
 • Congres Levend verlies – blijvend verdriet 2022
 • Congres autisme 2021
 • Congres Coping – Omgaan met stress 2021
 • Online congres Levend verlies – blijvend verdriet 2020
 • Geef me de vijf Basisopleiding Deventer, 2012
 • Kinderen In Een Scheiding Kies coach, 2019
 • Sensikids Koedijk diverse opleidingen van 2008 – 2017